'Na een extra lange winterstop mocht onze club eindelijk nog eens een wedstrijd spelen op vrijdagavond. Tegenstander was Futsal Châtelet, de nummer 6 uit tweede nationale A. Bij Real was Hicham Salah geschorst en kon coach Schapmans niet beschikken over Bouyakoubi, doch de nieuwkomers Ait Ikkou Hamza en Marco Ferrian waren wel van de partij. De bezoekers nemen meteen het heft in handen en ook al heeft het overwegend balbezit, het is wachten tot in de vijfde minuut voor de eerste echte kans te bewonderen valt...de knal is van Zerouali, pal op de vuisten van de thuisgoalie.

Chatelet loert heel begrijpelijk op de counter en kan zo in de 6e min. op voorsprong komen : 1-0...Real wordt bruusk wakker geschud, 2 minuten later staat de 1-1 op het scorebord, 'Appie' Marouane knalt de gelijkmaker heerlijk naast de paal in doel. Heel wat consternatie in de eerste helft, veel foutieve beslissingen bij het toekennen van corners of uit-ballen en zelfs fouten op onze spelers die aan de tegenpartij een vrije trap opleverde...bizar...Het kon de pret bij Real niet drukken, onze jongens hadden er duidelijk zin in en in de 9e minuut zet Marco Ferrian de bezoekers op een 1-2 voorsprong. In enkele doldwaze minuten loopt Noorderwijk verder uit naar 1-5...12e min. Scheerens 1-3, 14e min. El Kharroubi 1-4 en 15e min. Hamza 1-5. 2 min. voor de rust maakt Joren Lambaerts zijn wederoptreden na een lange blessure en ook Niels Caers krijgt zijn kans.

Chatelet profiteert van de foutenlast bij Real en in de 19e min. nog een 10m-trap : 2-5, en in diezelfde minuut versiert hun kapitein een rode kaart door onsportief gedrag. Ruststand 2-5, de druk is al een stukje minder. Chatelet mag de 2e helft met een mannetje minder aanvangen door de rode kaart van hun kapitein, doch Real kan niet profiteren van de man-meer situatie.

Het is integendeel Chatelet dat zich terug in de wedstrijd knokt en in de 26e min. de 3-5 voorbij Morant tikt. Noorderwijk morst met de kansen en trainer Schapmans maakt zich terecht boos. In de 27e min. scoort Ferrian zijn 2e van de avond : 3-6. 3 minuten later slaagt Chatelet er in om tegenlijkertijd tegen 2 gele en een rode kaart te lopen, El Kharroubi trekt er zich niets van aan en het staat 3-7. De thuisploeg besluit met een vliegende keeper te gaan spelen, coach Schapmans brengt zijn 3 beloften in : Arnouts, Caers en Lambaerts mogen de laatste minuten van de wedstrijd nog volmaken, Van Bael vervangt Morant in doel.

Chatelet geeft zich nog niet gewonnen en kan binnen de minuut nog 2x scoren : 5-7. Het feestje gaat echter niet door, de kwalificatie voor de kwartfinales in Gent geven ze bij Real niet zomaar uit handen. In de slotseconde duwt Zerouali de 5-8 tegen de touwen, boeken toe en een verdiende overwinning ! Op naar het 3-daags evenement op 1-2 en 3 mei voor de kwartfinales !

Real Noorderwijk speelde met David Morant, Mouhcine Zerouali, Hamza Ait Ikkou, Abderrahim Marouane, Abderahim El Kharroubi, Abdullah Kherouach, Marco Ferrian, Yannick Scheerens, Niels Caers, Joren Lambaerts, Yannick Arnoets en Davy Van Bael.'

Doelpunten waren van : Abderrahim Marouane, (1x 8'20"), Marco Ferrian (2x 9' en 27') Yannick Scheerens (1x 12'30"), El Kharroubi Abderahim (2x 14'28" en 32'43"), Hamza Ait Ikkou (1x 15'45") en Mouhcine Zerouali (1x 39'58") (Eddy)